Tensió i fatiga

La salut és cosa teva

Amb l’edat es va perdent la capacitat per enfocar els ulls, i això fa que es forcin més i, per tant, es cansin més aviat. Aquest fet no seria un problema si l’activitat professional s’adaptés a la condició física, però malauradament no és així ni de bon tros. El fet que es fatigui la vista no és motiu per canviar de feina, i ja que és millor dur ulleres que estar bona part del dia forçant la vista, la majoria de les persones a partir dels quaranta es veuen obligades a portar-ne. En aquest cas, cal triar la graduació mínima, ja que si les ulleres es graduen en excés, es veurà molt bé de a prop però borrós de lluny.

Per prevenir cal evitar els factors que fatiguen. En primer lloc les pantalles. Si es treballa tot el dia amb l’ordinador, és recomanable descansar cada dues hores, anar a prendre una infusió, però no estimulant, com el cafè, sinó sedant, com la camamilla. Si hi ha possibilitat, es pot remullar una tovalloleta en la infusió i deixar-la sobre els ulls uns deu minuts.

Les pantalles són petites focus que envien la llum directament als ulls. Convé, doncs, reduir la intensitat d’aquesta llum, la brillantor, i accentuar el contrast. En aquest sentit, és millor tenir l’ordinador en un ambient fosc, encara que sigui fent-li ombra amb una cartolina, i això permetrà graduar la brillantor en el seu nivell més baix.

La foscor és el millor repòs pels ulls, apagant la llum o simplement aclucant els ulls. Qui força excessivament la vista hauria de donar-li un descans cada cop que no l’ha de menester, per exemple, es pot aprofitar un moment en què es parla per telèfon per reposar els ulls. Una altre opció consisteix en interrompre la feina, fregar-se bé les mans, tancar els ulls i tapar-los amb els palmells calents, sense prémer-los. Passar uns minuts respirant a fons i concentrar-se en el color negre. Un altre exercici que els descansa molt és el parpelleig seguit, a mena de massatge que entona i humidifica.

Tots els exercicis per millorar la vista són recomanables per la vista cansada, doncs la relaxa i flexibilitza.

Es sorprenent sentir parlar persones amb trastorns de la visió, de vegades fins i tot malalties greus, que es lamenten de tenir dificultats per veure la televisió. Els ulls són necessaris per moltes coses, així que en els moments de lleure cal donar-los tot el descans que els cal en comptes de cansar-los més.

Remeis populars
  • Per descansar l’ull, tirar-hi una gota de llimona, cou però descansa.
  • Posar 10 gotes de vinagre en un got d’aigua i netejar-se els ulls amb un cotó fluix humitejat en aquesta barreja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Continguts relacionats