Acupuntura i traumatologia

Medicina oriental

En pocs camps es pot sentir tan orgullosa la medicina occidental com en el de la moderna traumatologia, especialment pel que fa al tractament dels cada dia més nombrosos politraumatitzats. És interessant, doncs, conèixer quins procediments tradicionals segueixen essent considerants efectius. És el cas d’ungüents i herbes per contusions i cremades. En els esquinços musculars i distensions lligamentoses, tractats a l’oest amb una immobilització que es prolonga setmanes i, a vegades mesos, l’acupuntura, amb els corresponents unguents i herbes, aconsegueix una recuperació en qüestió d’hores sinó immediata. (vegeu Acupuntura i medicina esportiva).

La dificultat principal per a la recuperació mitjançant procediments naturals no estreba tant en el grau de la lesió com en un tractament previ inadequat. Les infiltracions, especialment de cortisona, deixen la zona sense vitalitat, dificulten la curació espontània i encaminen al pacient cap al quiròfan.

Un altre error ben comú avui dia, fins al punt de poder dir que és generalitzat, consisteix en l’aplicació de fred local. El fred insensibilitza, aplaca la sensació de dolor, però al mateix temps “refreda” el mal, que es fa més profund i difícil de llevar.

A la Xina, la reducció de les fractures s’ha beneficiat de les tècniques occidentals, la immobilitzarció tendeix a ésser més curta i la recuperació més ràpida i satisfactòria gràcies a l’aplicació de les mesures terapèutiques tradicionals, el que fa de la medicina xinesa un complement útil en els casos greus en els que la traumatologia és eficaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Compartir

Continguts relacionats