Acupuntura i cardiologia

Medicina oriental
Extracte de l’article: Per una integració de les medicines tradicionals xineses i occidental, Revista Ciència, vol III, Barcelona, novembre de 1983.

Com és de suposar, l’acupuntura és molt eficaç en el tractament dels estats nerviosos que afecten el cor, provocant palpitacions o trastorns del ritme cardíac.

L’acupuntura no cura les varius, però pot fer desaparèixer les molèsties que ocasionen. També és efectiva a l’hora d’eliminar les rampes nocturnes.

En canvi, quan el disfuncionament és degut a un trastorn orgànic del mecanisme de la bomba que impulsa la sang per tot el sistema circulatori, les insuficiències cardíaques solen respondre molt bé als tractaments de la medicina oficial.Cas apart constitueixen l’angina de pit i l’infart de miocardi.

Avui en dia, hi ha molts hospitals xinesos que tracten amb acupuntura les cardiopaties coronàries, reumàtiques i les arítmies. A l’hospital número dos de Pequin, que compta amb un modern equipament i alguns professionals formats als EE. UU., es va presentar una estadística que comprèn 300 malalts de cardiopatia coronària; 177 homes/123 dones, 5.5% per sota dels 40 anys, 28% per sobre del 60; a l’electrocardiograma, 201 presentaven signes d’isquèmia, 48 infart de miocardi, 51 arrítmia. Segons el diagnòstic xinès, 84 tenien deficiència deyin i excés de yang, 108 deficiència de sang, 57 estagnació de flemes i humitat, 51 deficiència de qi i estasi de sang.

Els resultats del tractament van ser els següents: 204 – (68%) bons resultats 84 – (28%) millorats 9 – sense canvis 3 – agreujats total efectivitat 96%

Resultats segons la gravetat dels símptomes: 60 presentaven símptomes greus – 95% de bons resultats. 183 presentaven símptomes moderats – 95% de bons resultats 57 presentaven símptomes lleus – 100% de bons resultats.

Dels millorats:  76,38% necessitaren només 10 tractaments 16,31% dues sèries de 10 7,29% tres sèries de 10

En 69 malalts que tenien un ST isquèmic a l’ECG: 15 es normalitzaren després del tractament (4 en una hora, 2 en dos minuts). 9 normalitzaren l’ona T.

Sabem fins a quin punt poden ser enganyoses les estadístiques mèdiques. Entre les diferents especialitats mèdiques, però, la cardiologia es caracteritza per disposar d’uns mitjans d’exploració que permeten seguir molt de prop el funcionament de la víscera objecte del seu estudi i posar en evidència l’acció de qualsevol teràpia. Els sofisticats mitjans diagnòstics de la moderna cardiologia permeten detectar amb gran fidelitat els canvis funcionals del miocardi. I així, en l’hospital numero dos de Pequín, a més del resultat dels seus treballs mostraven en la pantalla del ecocardiograf un augment de l’amplada de la paret posterior del ventricle esquerre immediatament després de la inserció de les agulles. En una estadística que abasta 100 casos diagnosticats de coronariopaties, l’amplada de la paret posterior passà de 6,841,43 mm. a 8,78 *1,47; el volum sistòlic de 65,5917,63 ml. a 81,7220,9 ml; i el volum minut de 4,951,47 L/min. a 6,28*1,84 L/min. Aquesta millora de la funció del ventricle esquerre no presenta diferències significatives quan es tracta de persones amb una activitat miocàrdica normal, ni després d’una inserció d’agulles a punts triats a l’atzar, la qual cosa demostra, un cop més, l’especifitat del punts d’acupuntura i la importància de la diferenciació xinesa de les síndromes.

Aquestes dades permeten afirmar que l’acupuntura és una teràpia ràpidament efectiva, exempta d’efectes col·laterals i de “royalties”, de gran eficàcia per al tractament de l’angina de pit i de l’infart de miocardi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.
Necesita estar de acuerdo con los términos para continuar

Contenidos relacionados

Menú