La recuperació del Parkinson

Medicina oriental

En aquest post trobareu amplis extractes traduïts del llibre Recovery from Parkinson’s, que la Dra. Janice Walton-Hadlock ofereix gratuïtament a Internet, a la pàgina del seu projecte de recerca www.pdrecovery.org, i que ens ha autoritzat a traduir-lo i posar-lo a disposició de qui estigui interessat en una proposta alternativa sobre aquesta malaltia, declarada incurable per la medicina oficial.

No és un llibre especulatiu; les seves teories provenen de l’experiència clínica. Tot va començar amb la curació inesperada de tres malalts de Parkinson, als quals havia tractat amb Tui Na -un tipus de massatge xinès- unes lesions al peu o el turmell. Des d’aleshores, el seu equip ha tractat a centenars de malalts, arribant a conclusions de vegades sorprenents, però de gran interès. En primer lloc, que no és poc, perquè hi ha persones que es recuperen totalment, i moltes altres parcialment, d’una malaltia que oficialment no té marxa enrere. Per altra banda, potser perquè és una malaltia molt estudiada als laboratoris, de la que se suposa que se saben moltes coses, els malalts són mereixedors de molt poca atenció personalitzada (es tracta la malaltia, no el malalt) i el seguiment es limita a una breu entrevista periòdica per ajustar la medicació.

Amb milers d’hores d’entrevistes, la recerca de la Dra. Janice Walton-Hadlock ens introdueix a la clínica de la malaltia i la personalitat dels malalts. I a partir del que els passa realment en dedueix un patró comú alterat a nivell del sistema nerviós vegetatiu, que és reversible sense ni tant sols necessitar un tractament mèdic, com ho demostren les persones que s’han recuperat. Per això, ho incloem a l’apartat La salut és cosa teva.

La Janice Walton-Hadlock és doctora en biologia i diplomada en medicina oriental i acupuntura. Aplica la teoria del canals del Dr. Wang Ju-Yi, amb qui jo mateix vaig estudiar el 1980 a Pequín. Actualment, la Dra. Walton-Hadlock exerceix a Santa Cruz, Califòrnia (EUA).

Descarregueu-vos els capítols:

Contenidos relacionados