Acupuntura i òrgans dels sentits

Medicina oriental

La American Academy of Ophthalmology afirma que “s’ha informat de l’ús de l’acupuntura per tractar o millorar una gran varietat d’afeccions oculars, incloent miopia, estrabisme paralític, retinosi pigmentaria, atrofia òptica, neuritis retrobulbar, maculopatia, iritis, conjuntivitis, cataractes i sequedat ocular”. No són afeccions en les que l’acupuntura hagi demostrat la seva eficàcia als ulls de la ciència, sinó trastorns pels quals la medicina oficial no sempre disposa de solucions i que poden millorar amb la medicina tradicional xinesa.

Quan el problema és circulatori, l’estimulació de la circulació del Qi de l’acupuntura es complementa amb l’acció de l’ozonoteràpia, que facilita igualment la circulació de la sang pels vasos sanguinis al temps que augmenta l’aporta d’oxigen, pel que medicina tradicional xinesa i ozonoteràpia tenen una acció sinèrgica en el tractament de la retinosi pigmentària, del glaucoma, atrofia del nervi òptic, i en els accidents vasculars cerebrals. Segons el Dr. Wong, cap del Departament d’Ozonoteràpia del Centre d’Investigacions Mèdiques y Quirúrgiques (CIMEQ) de Cuba “hay experiencias en las aplicaciones para las enfermedades oftalmológicas, obteniéndose magníficos resultados en la retinosis pigmentaria, en el glaucoma, en la queratitis, conjuntivitis, ambliopías y, con gran efectividad en las endoftalmitis, lográndose la eliminación de la sepsis intraocular en el 100% de los casos tratados.”

La medicina tradicional xinesa també resulta eficaç en les afeccions oftalmològiques secundaries a malalties generals. Un bon exemple el constitueix l’exoftalmos, els ulls sortits que apareixen en el curs de l’hipertiroidisme, defecte estètic sense tractament mèdic i amb un tractament quirúrgic (extracció del greix darrera el globus ocular) tan radical que no sempre s’aconsella, i que, en canvi, el tractament amb acupuntura pot corregir al mateix temps que normalitza la funció de la tiroides.

Pel que fa a l’oïda, l’acupuntura és el tractament d’elecció en el cas dels acúfens, tinitus en terminologia mèdica, sorolls o xiulets que poden suposar un turment per qui els pateix.

També els mareigs i els vertígens solen respondre bé a la medicina xinesa, no tan sols fent desapareixen el símptoma, sinó el que és més important, en els casos recidivants, pot evitar la seva aparició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.
Tienes que aprobar los términos para continuar

Contenidos relacionados